Daha sağlıklı, daha mutlu, uyumlu ve üretken ekipler için refah

3 Haz 2019 tarihinde Guy Baker tarafından yayınlanmıştır.

Fiziksel, zihinsel, finansal, manevi ve duygusal sağlık, çalışanların katılımı, elde tutulması ve performansı için önemlidir. Ayrıca ekip içerisinde tutarlılığı ve genel üretkenliği sağlar. Çok sayıda çalışma, çalışanların refahı ile azalan devamsızlık arasında doğrudan bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Bugün, kurumsal refah stratejileri sadece “sağlık ve güvenlik” konularına odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal bağlantı ve duygusal sağlığı ele alan programları da içeriyor. Ve gittikçe artan sayıda işletme esnek çalışma saatleri, telekomünikasyon ve hatta çocuk bakımı desteğini içerecek şekilde çalışanlarının refah stratejilerini daha da genişletiyor.

İşyerinde refah, çalışanları güven ve dürüstlükle eğiten, sürekli ve sık iletişimde olan bir sağlık kültürü geliştirmekle başlar. Liderler, nedenlere kendilerini adamalı ve rol model olarak davranmalıdır. Fiziksel çevre ve sosyal destek ağları refahı geliştirmek için tasarlanmıştır. Ekip kurma programları, etkili bir kurumsal refah stratejisinin kanıtlanmış bir bileşenidir.

orchestrate

Refah için Müzik

Diğer kişilerle birlikte müzikle uğraşmak, dinlemek, öğrenmek veya çalmak daha yüksek sübjektif bir refaha yol açar. Müzik, duygusal düzenlemede ve bir grupta birlik duyguları geliştirmede kritik bir rol oynar. Kısa, net müzik ve ritim aktiviteleri gibi uyarıcılar, canlandırıcı ve enerji verici tam bir değişiklik sağlar.

Ekip kurma müzik etkinliklerinde katılımcılar ya bir enstrüman çalar ya da birlikte şarkı söylerler. Müzik programları orkestra parçalarından dünya müziğinden, Haka'ya, beatbox ve daft punk'a kadar uzanır. Nöroplastisiteyi ve öğrenmeyi arttırdığı kanıtlanmış olan bu aktiviteler ruh halini yükseltir ve grubu birleştirir. Sadece biraz yardım, zeki teknikler ve bir grup olarak işbirliği yaparak müzik, tüm katılımcıların beklentilerinin ötesinde bir standartta gerçekleştirilebilir.

toy factory

Refah için Vermek

Vermek, alan kişi kadar veren kişi için de güçlüdür. Genel bir deyimdir, ancak bilimsel gerçek tarafından doğrulanır. Başkalarına yardım ettiğimizde, beyinimiz oksitosin, serotonin ve dopamin salgılar. Bu duygudurum artırıcı hormonlar stres hormonu olan kortizol etkisini ortadan kaldırarak, veren kişinin zihinsel sağlığı ve refahı üzerinde olumlu bir etkiye yol açar. Başkalarıyla yardım ve çalışmayı teşvik eden yumuşak beceriler geliştirmek için tasarlanan ortak ekip kurma etkinlikleri, bu nedenle ruh halini arttırma ve stresi azaltma avantajına sahiptir.

Birey olarak değil grup olarak vermek, en büyük mutluluk hissine yol açar. Sosyal bağlantı ve paylaşılan ortak deneyim, cömert davranışın verici için olumlu duygulara dönüşmesine yardımcı olur. Dahası, bir grup olarak vermek tek başına vermekten daha büyük bir etkiye sahiptir ve daha fazla başarını hissine dönüşür.

CSR ekip kurma faaliyetleri sadece temel yumuşak becerileri geliştirmek için değil, aynı zamanda önemli bir neden için de tasarlanmıştır. Örnekler arasında, bisiklete binmek, oyuncak oluşturmak veya eğlence ve ekip etkinliklerine katılarak para toplamak sayılabilir. Çalışanları yerel bir yardım kuruluşu veya B1G1 gibi bir dernek aracılığıyla değerli bir neden seçmeye dahil etmek, projeye olan bağlılığı ve buna bağlı olarak faaliyetleri teşvik eder. Bu tür programlara katılmış olan birçok birey vermek için çalışmaya devam eder veya uzun vadeli olumlu refah sağlayacak olan bir verme alışkanlığı geliştirir.

meditainment

Refah için Farkındalık

Farkındalık, bir kimsenin sakin bir şekilde onaylarak hislerini, düşüncelerini ve bedensel duygularını kabul ederken on anki bilinçlenmeye odaklanarak başarılan bir zihinsel durumdur. Farkındalığın stresi azalttığı, tansiyonu düşürdüğü, kronik ağrıyı en aza indirdiği ve uykuyu iyileştirdiği kanıtlanmıştır. Düzenli farkındalık meditasyonu uygulayan insanlar, daha sakin, daha az stresli olduklarını ve zorlu durumlarla daha iyi başa çıkabildiklerini ifade ederler.

Çoğu insan, dikkati dağılmadan odaklanmayı zor bulur. Tıpkı vücut geliştirmede olduğu gibi, zihin de düzenli zihinsel egzersizlerle daha iyi dikkat süresi için güçlendirilebilir. Düzenli farkındalık meditasyon uygulamasının, beynin hafızadan ve öğrenmeden sorumlu olan alanı hipokampusu kalınlaştırdığı tespit edilmiştir. Meditasyon dikkati ve konsantrasyonu da arttırır. Daha zorlu görevler üstlenecek ve hedeflere ulaşacak güvene sahip olmak daha fazla öz saygı ve refah sağlar.

Bir konferans veya çalıştay arasında gerçekleştirilen rehberli farkındalık meditasyon aktiviteleri, zihin konsantrasyonunu ve öğrenme çıktılarını artırarak zihni rahatlatır ve yeniden odaklanma sağlar. Çalışanlara bir farkındalık meditasyon uygulaması sunmak ve bunları kullanma özgürlüğüne izin vermek, düzenli uygulama ve bunun yararlarını teşvik edebilir.

giving for wellbeing

Eğer araştırma doğruysa, çalışanlarının refahına odaklanan, işyerinde bir refah kültürü geliştiren ve çalışanların belirttiği çevik stratejileri uygulayan işletmeler, daha sağlıklı, daha mutlu, uyumlu ve daha verimli ekiplere sahip olmanın avantajından faydalanacaklardır.


Guy Baker

Catalyst Global'in Kurucu Yöneticisi

Guy, ekip kurma kavramlarının oluşturulduğunu ve geliştirildiğini hayal etti ve sonra dünyayı ikna etmek üzere yola çıktı.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar