engagement

Liderlik Ekip Kurma Aktivitesi Çalışanların Moralini Nasıl Etkiler

10 Şub 2020 tarihinde Jonathan Hazley tarafından yayınlanmıştır.

Yönetici olarak, bir noktada, iş yerinizin moralinin düştüğünü ve üretkenlik düzeyinin azaldığını ve bunların işinizi olumsuz etkilediğini görmüş olabilirsiniz. İyi liderlik becerileri, verimliliği en üst düzeye çıkarmaya ve iş hedeflerine ulaşmaya yardımcı olan önemli bir yönetim işlevidir.

Çalışanların moralinin, iş verimliliğiniz ve liderlerin ele alması gereken iş kalitesi üzerinde büyük etkisi olabilir. Ekip kurma aktiviteleri, özellikle liderlik temelli egzersizlerle işyerinde moralin artırılmasının mükemmel bir yolu olabilir. Çalışanlarınızın moralinin işinizi ve iş gücünüz için faydalı olabilecek belirli faaliyetleri nasıl etkileyebileceğine bakarız.

İşletmelerde Liderlik Neden Önemlidir?

İşyerinizde liderlerin bulunması genellikle diğer iş öğelerinin uykuda olmadığı anlamına gelir. Liderlik, çalışma ortamınızdaki üretkenliği artırmanıza ve belirlenen iş hedeflerine ulaşmanıza yardımcı olabilir, bunun tersi de işin uzun vadede zarar görmesini sağlar. Kurumsal hedeflere ulaşmak için tutarlı bir özveri olduğundan emin olmak adına çalışanlarla iletişim kurmak ve onları motive etmek bir lider olarak önemlidir.

Ayrıca, işyeriniz için liderlik nitelikleri üretmenin birçok farklı stiline ve etkili yoluna sahipsiniz. Birçok işletme, her yöneticinin liderlik becerilerini katılık ve adalet düzeylerine göre derecelendirir, ancak bu, birinin diğerinden daha etkili olduğu herhangi bir ağırlık içermez. Bunun yerine, hangisinin ekibinize daha fazla ilham verdiğini değerlendirmek için her bir yöneticinin her hedefin sonunda ne kadar iyi performans gösterdiğine bakın.

Escape the mob collaborative team building

Çalışanların Moralinin Düşük Olması İşinizi Etkileyebilir mi?

İşyerindeki moral, çalışanların çalışma ortamındaki zamanlarında duydukları duygu, tutum, memnuniyet ve genel görünümdür. Olumlu, kolektif bir tutum hem liderler hem de çalışanlar için daha iyi bir çalışma ortamı yaratacağından, kurum kültürü için bu çok önemlidir.

Çalışanların morali hem çalışanlarınız hem de işiniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğundan hafife alınamaz. Moralin doğrudan etkisi, çalışanın refahını, verimliliğini ve üretilen işin kalitesini etkiler. Çalışanlarınızın morali ne kadar yüksek olursa, görevlerinde o kadar üretken olurlar ve işte daha iyi sonuçlar vermelerini sağlar. Daha yüksek morale sahip bir çalışan da şirkete daha fazla bağlılık gösterecektir.

İşyerinizdeki liderliği geliştirmek istiyorsanız, başlangıç için en iyi nokta çalışanlarınızla gerçekleştirebileceğiniz ekip kurma aktivitelerine bakmaktır.

Knowing me Knowing You

Ekip Kurma Aktiviteleri Çalışanların Moralini Nasıl Yükseltebilir?

Ekip kurma, son on yılda giderek daha popüler hale geldi ve işbirliğini ve ekip çalışmasını teşvik ederek insanları bir araya getirdi. Bu egzersizler, insanların eğlenceli ve eğlendirici bir atmosferin tadını çıkarırken farklı bir ışıkta parlamasına izin verir. Ekip kurma aktiviteleri sonuç verir ve çalışanlarınız için iletişim, problem çözme ve çatışma çözümü gibi önemli beceriler geliştirir.

Ekip kurma aktivitelerinin işinize girmesi ile çalışanların moralinde sürekli bir artış görülecektir. Daha önce de belirtildiği gibi, bu aktiviteler çalışanları bir araya getirir; bazı çalışanlar daha önce başkalarını tanımak için etkili fırsatlara sahip olmamış olabilir ve ekip oluşturma etkinlikleri sosyalleşmeye izin verirken, çalışanları takım olarak çalışmaya ve birbirlerini kişisel düzeyde daha iyi anlamaya teşvik eder. İlişkiler kurmak, refahınızı artıracak ve çalışanlarınız için eğlenceli bir ortam yaratacaktır. Buna ek olarak, çalışanların devam eden projeler nedeniyle oluşan stresi azaltmalarına ve iş yerindeki moralin düşmesine sebep olan faktörlerle ilgili zihinlerini boşaltmalarına olanak sağlar.

Escape the Maze collaborative team building

Çalışanların moralini yükseltmek için düzenleyebileceğiniz bazı liderlik ekip kurma aktivitelerini görmek için okumaya devam edin:

Liderlik Ekip Kurma Aktiviteleri Çeşitleri

Yöneticiler ve çalışanlar arasındaki gerginliği hafifletmek için çeşitli ofis oyunları ve buz kırıcılar sunuyoruz. Knowing Me Knowing You, bir saat kadar süren ve ekip üyelerini bireyler arasında ortak bir zemin bularak ağ oluşturmaya ve ilişkiler kurmaya teşvik eden, zor olmayan bir buz kırıcı oyunudur.

Liderlik becerileri oluşturmak ve geliştirmek için, ekip kurma oyunlarımız Escape the Maze ve Beat the Box liderlik ekip kurma aktivitelerini bir üst seviyeye taşır.

Escape the Maze, tablet cihazlarda gösterilen sanal bir labirentten kaçmaları için takımları gerçek dünyada gezintiye çıkarır. Ekip çalışması ve iletişim anahtardır, ancak keskin ve karizmatik bir lider olmadan, takımlar yanlış yönlerde ilerlerken kendilerini bulabilirler ve takım için olumsuz sonuçlara yol açabilecek kısayollara yönelebilirler ...

Beat the Box, ilginç bir kilitli metal kutunun merkezine ulaşmak için çalışan gruplarının bağımsız ve birlikte çalışmasını sağlayacak başka bir ortak ekip kurma aktivitesidir. Takımlar, bireysel sorumluluğu kabul ederken ve etkin çatışma çözümlerini keşfederken zamana karşı çalışmak ve bilgileri etkili bir şekilde paylaşmak zorundadır.

Çalışanlarınızın liderlik becerileri kazanması ve geliştirmesi için ekip kurma aktiviteleri mi arıyorsunuz? Burada Catalyst Team Building'de, baskı altında sorun çözmekten işbirlikçi kültürleri geliştirmeye kadar keşfedilecek birçok farklı aktivite ve ekip kurma oyunumuz var.

Mevcut ekip kurma aktivitelerimizi buradan keşfedin veya personeliniz için mükemmel bir ekip kurma aktivitesi düzenlemenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacak olan dost ekibimizle iletişime geçin.

Jonathan Hazley

Team Challenge Şirketi Genel Müdürü

İngiltere'deki işletmeler için ekip kurma adına ekip kurma programlarının oluşturulması, tasarlanması ve sunulması konusunda tutkulu.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar