Etkili Sanal Ekipler Geliştirmek

7 Tem 2019 tarihinde Esther Daniel tarafından yayınlanmıştır.

Eğer benim gibi uzaktan çalışan biriyseniz, bunun getirdiği özgürlüğü bilirsiniz. Sebep dahilinde, nerede isterseniz yaşayabilir ve saatlerinizi ona göre ayarlayabilirsiniz. Seyahat etmeyi seven bir spor tutkunuyum, bu yüzden uzaktan çalışmak yaşam tarzıma uygundur. Ancak, bu durum yine de zorluklarla birlikte gelir.

Küreselleşme telekomünikasyonun büyümesini hızlandırıyor. Strategy Analytics'in yaptığı bir araştırmaya göre, “Küresel mobil işgücü, 2017'de global işgücünün %39.3'üne tekabül eden 1.52 milyardan 2023'te global işgücünün % 43,3 artarak buna karşılık gelen 1.88 milyara ulaşmak üzere ayarlandı.” IWG'ye göre, zaten profesyonellerin yüzde 70'i haftada en az bir gün, yüzde 53'ü ise haftanın en az yarısında uzaktan çalışıyor.

Aynı ekip etkinliği modellerinin tümü uzaktan çalışan ekipler için geçerlidir, ancak bazı şekillerde daha da fazladır, çünkü mesafe zorluğuna ve getirdiği coğrafi, kültürel ve dilsel zorluklara maruz kalmaktadırlar. Etkili sanal ekipler, grup içinde pozitif ekip dinamiklerini destekleyen açık süreçler oluşturan zeki liderler tarafından yönlendirilir.

ibuild

Paylaşılan Kültür ve Bağlantılılık

Olumlu şirket kültürü çalışanların katılımı ve iş tatmininin bir parçasıdır. Çalışan bağlılığını arttırır ve daha yüksek verimlilik oranları ile bağlantılıdır. Paylaşılan bağlam, güven ve karşılıklı bağımlılığı artırmaya yardımcı olur, açık iletişim, ekip çalışması ve işbirliği gibi uzaktan çalışan etkili ekipler için öneme sahip faktörlere yol açar.

Sanal ekiplerde liderlerin kolektif kimliği ve anlayışı geliştirmelerinin çeşitli yolları vardır. Performans, amaç ve anlamlı bir çalışma kültürü oluşturmak için ekip kültürünü birlikte tartışarak başlayın. Birey için neyin önemli olduğunu bulmak, ekibe uygun bir kültür oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Sanal ekiplerde, sosyal mesafe ortak kimlik eksikliğine neden olur. Uzaktan çalışanların ortak bir şikayeti ise meslektaşlarıyla zorlu bir güven inşa ettiklerini ve bağlantıda zorlandıklarını belirtmeleridir. Bu durum, işyeri politikalarının geçerli olduğu ve çatışmanın çözülmesinin daha zor olduğu anlamına gelebilir.

Uzak olmasına rağmen, paylaşılan sorumluluklar, toplu karar verme ve düzenli olarak görüşmelerde bulunma bilişsel dayanışma geliştirmeye yardımcı olacaktır. Bir bilgi paylaşımı kültürünü ve işbirlikçi görevleri teşvik etmek, işlemsel bellek geliştirmeye yardımcı olur.

the infinite loop

Hedeflenen ekip davranışına odaklanan ekip oluşturma faaliyetlerine katılmak için yüz yüze bir araya gelmek adına program yapılması, bağlantılılık ve üretkenlik kazanımlarını gerçekleştirecektir. The Infinite Loop sanal gerçeklik oyununda, ekip katılımcıları sırayla bir VR kulaklık takarlar ve sanal dünyayı anlatırlar gerçek dünyadaki ekip arkadaşlarının ise çözümleri vardır. Sürekli geribildirim ile birleştirilen tekrarlamalı öğrenme, uzaktan çalışanlar için bir yeniliktir ve uzakta çalışan ekiplerde işbirliği ve etkili iletişim becerilerini hızla geliştirebilir.

Bu türde başka bir program olan Integrity ise uygun davranışı yönlendirmek, şirket kültürünü incelemek, proaktif tartışmalar yaratmak ve ekibin tutarlı karar vermesini sağlamak için güvenli bir bağlam sunar.

Sağlıklı çalışanlar daha mutlu ve üretkendirler. Uzaktan çalışanların ortak bir şikayeti ise daha fazla süre çalıştıkları, mola vermedikleri ve ev ile iş yaşamı arasında çok az bir açıklığa sahip olduklarıdır. Bu konuları bir grup olarak tartışın ve sağlıklı alışkanlıkları teşvik edecek stratejiler bulun. Ekip için farkındalık meditasyonu gibi sağlıklı yaşam uygulamasına yatırım yapmayı düşünün. Meditainment Online! her zaman, her yerde yapılabilir ve pozitif düşünceyi sağladığı, iyi uyku alışkanlıkları kazandırdığı ve stresi hafiflettiği kanıtlanmıştır.

Aidiyet ve kapsayıcılık hissini artıran stratejiler, doğum günlerini kutlamak gibi sosyalleşme ritüelleri kadar basit olabilir. Uzaktan çalışmak daha zordur fakat imkansız değildir.

Toplu sosyal amaç, ekip bağını etkileyerek ortak bir kimlik yaratır. Catalyst'te, B1G1 küresel bağış organizasyonu aracılığıyla anlamlı sebeplere toplu olarak katkıda bulunuyoruz. Bu paylaşma bağış kültürümüzü güçlendirir.

	escape the maze

İletişim

Uzaktan çalışanlar için çoğu etkileşim telefonla veya teknoloji aracılığıyla yapılır. Beden dilinin kullanılamaması ve derhal müdahale edilememesi, bu tür bir iletişimin yorumlanmaya açık kalmasına neden olarak karışıklığa ve endişeye neden olmaktadır. Dahası, uzak ekipler genellikle çeşitli kültürleri kapsar. Bu, ton, yazı stili ve hatta iletişim araçlarının seçimi konularında kaygılar yaratır. Mizah ya da laubali espriler yapmak bir kültürde uygun gözükebilir ama diğerlerinde kaba olarak algılanabilir.

Bireylerin nasıl iletişim kurmayı tercih ettiklerini ifade etmeleri için bir fırsat yaratmak ve diğerlerinin tercihlerinin anlaşılması için etkili iletişim protokolü oluşturulmak doğru iletişim araçlarının seçilmesinde önemli ölçüde yardımcı olabilir. Sesli aramalar yerine görüntülü konferans yapmak, bazı vücut dillerini sohbete katmanıza yardımcı olabilir. Paylaşılan iletişim normlarını geliştirmek için adımlar atılması öngörülebilirliğini ve kesinliğini artırabilir.

Bununla birlikte, çok sayıda çalışma, yüz yüze iletişimin dijital iletişimden çok daha etkili olduğunu göstermektedir, bu nedenle mümkün olduğunda sanal çalışanların kişiyle bağlantı kurma fırsatı yaratılması, bağlantı geliştirilmesinde en önemli etkiye sahip olacaktır.

Bireysel farklılıkların farkındalığını ve takdirini artıran deneyimsel iş oyunlarına katılmak için yüz yüze bir araya gelmek, güçlü yanların yanı sıra, uzak ekiplerdeki takım dinamiklerini katlayarak artırabilir. Tablet tabanlı ekip oluşturma etkinliği Escape the Maze, ortak işlerde hesap verilebilirlik ve sorumluluk bilincini arttırmanın yanı sıra, ekip dinamiklerini geliştirmenin ve paylaşılan deneyimi artırmanın eğlenceli ve ilgi çekici bir yoludur.

integrity

Sanal ekipler artmaya devam edecektir. Paylaşılan kültürü teşvik etmek ve şeffaf bir angajman protokolü geliştirmek yoluyla uzak ekipler başarılı olabilir. Ancak, etkili olabilmek için ekiplerin zaman zaman aynı coğrafi konumda bir araya gelmesi gerekir. Hedeflenen deneysel öğrenme oyunları ve istenen takım davranışlarını modelleyen ekip oluşturma etkinlikleriyle bu yüz yüze toplantılara yatırım yapmak sanal ekiplerin etkili ekipler olmasını sağlayacaktır.

Esther Daniel

Catalyst Global Ortak Katılım Stratejisi Başkanı

Catalyst Global'de ağ ortağı katılım stratejileri kullanarak kurumsal etkinliği sağlamaktan sorumludur.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar