Takım Oluşturma faaliyeti sadaka verir

24 Kas 2016 tarihinde Esther Daniel tarafından yayınlanmıştır.

Yaklaşan tatille birlikte, Catalyst Global yeni kutlamalarını yapıyor ve topluluk içindeki bağlarını derinleştirmek için çalışıyor. 12 Aralık tarihinde, dünyanın her yerinden 42 firmayla dünyanın en büyük ekip kurma etkinliği organizasyonu olmanın etkisinden faydalanmak suretiyle, etkileri, küresel işletmeler bağış inisiyatifi B1G1, e gidecek olan, dünyanın ilk 24 saatlik kurumsal ekiplerin gerçekleştirdiği hazine avı etkinliğini tamamlamak için güneşi takip edeceğiz.

Bağışta bulunmak, bağışı alan için olduğu kadara veren içinde çok kuvvetli enerjiler barındırmaktadır. Birin bir hediye aldığımızda, o hediyeyi açışı bizim huzur duymamazı sağlamaktadır. Yapılan araştırmalar, insanların bağış yaparak ve gönüllü faaliyetlere katılarak hem dugusal hem de fiziksel anlamda fayda sağladıklarını göstermektedir. Evet, bu doğrudur. Kendinize olan saygınızı arttırmak mı istiyorsunuz, kolestrol değerlerinizi ya da BMI değerlerini düşürmek mi istiyorsunuz? Verin!

“Aldıklarımızla hayatımızı sürdürür verdikçe bir yaşam yaratırız.” – Winston S. Churchill

Toplum yanlısı, davranışlar "başkalarına yardımcı olmak ya da başkalarının faydalanmasını sağlamak için yapılan gönüllü aktiviteler" anlamına gelmektedir. Toplum yanlısı davranışlarda bulunmak için bizleri motive eden şey nedir?Bu duygularımızı nasıl canlandırarak, daha fazla vermek isteyebiliriz?

Sosyal Bağlantı, cömert davranışlarda bulunmayı teşvik etmektedir.

Uluslararası Mutluluk ve Gelişim Dergisinde yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar; sosyal bağlantıların veren kişi açısından nasıl cömert davranışları pozitif duygulara dönüştürdüğü konusunu araştırmışlardır. Üç araştırmadan oluşan bir dizi çalışma sonrasında, araştırmacılar; bağış/verme işlemi sosyal bağlantıyı teşvik ederken, verici açısından da bir nedene bağlı olarak bağış ya da verme işleminin gerçekleşmesinin büyük bir mutluluk hissine sebep olduğu sonucuna varmışlardır.

Bu çok mantıklı. Vermek/bağış yapmak, içinde bulunduğumuz dünyaya ve çevremizdeki ilişkilere bir katkıda bulunma eylemidir. Bu doğrultuda, bir grup olarak bağıta bulunmak, bir birey olarak bağış yapmaktan çok daha fazla mutlu hissetmemizie neden olmaktadır.

Bu, çalışna mutluluğunu ön plana çıkarmak isteyen, organizasyonalr için mükemmel bir haberdir. Sürekli, ciddi bir CSR(Kurumsal Sosyal Sorumluluk) programıyla kollektif olarka bağış yapma konusunun hayata geçirilmesi, faydaları keyif vermenin çok ötesine geçen bir kazan-kazan durumu oluşturmaktadır.

Çalışanlar, organize bağış programlarına dahil olduklarında, genellikle bir grup halinde öğrenme ve katılım durumu söz konusu olmaktadır. Kurumsal Vatandaşlık Danışmanlığı tarafından yakın bir zaman öncesinde yapılan bir çalışma, çalışanların bağış inisiyatiflerine katılımlarının sağlanmasının, eğitim ve geliştirme maliyetlerinde önemli bir düşüşe neden olarak işletmeye bir dönüşü olacağı gerçeğini ortaya koymaktadır.

Bağış Çemberini duymuşsunuzdur. Bu; bağış /verme yönündeki gayretlerini bir araya getirmek için aynı düşüncelere sahip insanların oluşturduğu gittikçe büyüyen bir trend olarak karşımıza açıkmaktadır. Çoğunlukla, bir kitap kulübü ile yatırım grubu arasında bir yerde tanımlanan bağış çemberleri, birlikte bağış yapmanın herkese fayda sağlayacağı nosyonu üzerinde doğrudan rol oynamaktadır.

İnovatif fikirler çoğu zaman, burnunuzun dibinde olabilmektedir.

Catalyst Global'de, vermenin gücüne ilişkin bu ve benzeri araştırmalara dayanarak, birlikte vermek suretiyle vermekten elde edeceğimiz keyfi en üst düzeylere çıkaracak bir ekip kurma etkinliğini geliştirmek üzere hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çoğunlukla, inovatif fikirler, en basit çözümlerde yatmaktadır!

2015 yılı Aralık ayında, Catalyst Global ekip kurma etinliği network'ü, Buy1Give1 (B1G1) (Bir al Bir ver)'in yaşam boyu üyesi olmuştur.B1G1Bu, kürsel oalrak yürütülen bir ticari bağış inisiyatifidir. B1G1 programında, B1G1 üyeleri tarafından gerçekleştirilen bağışların tamamı, doğrudan; ortak olunan, Kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarına (STK) aktarılmaktadır. B1G1, bağış yapmanın insanlar üzerindeki etkisinin, basit bağışlarda elde edilenden daha büyük olduğu konusuna odaklanmaktadır.

Çoğu, ekip kurma etkinliği programında olduğu gibi, Catalyst Global 25 yıl kadar önce, kurumsal dünyaya hazine avı etkinliklerini getirmiş bulunmaktadır. O dönemler düşünüldüğünde old tactile stuff - bu etkinlikler, bir harita, kalem ve not defterinden oluşuyordu. Daha sonrasında, 2013 yılında BlueHat Group ile yapılan ortaklıkla, Go Team ekip kurma etkinliği uygulaması piyasaya sürülmüş oldu. Kısa bir süre içnde de dünyanın her yerindeki Catalyst müşterisinin seçtiği bir program halini almış olup halen piyasadaki liderliğini korumaktadır.

Bu makalenin yazılması aşamasında, Go Give'in kopyalanmasından endişe duyuyordum ancak, 30 yıllık deneyimiyle ekip kurma etkinliği sektörünün lideri olarak, bu; Catalyst Global'in beklediği birşeydi. Kurumsal ritim etkinlikleri, Big picture ve karton kullanılarak yapılan ekip kurma etkinliklerini gözünüzün önüne getirin, bu liste böyle uzayıp gidecektir, tüm bu Orijinal fikirler Catalyst Global Araştırma& Geliştirme ekibinin çalışmaları neticesinde ortaya çıkarılmıştır. Go Give kopya edildiğinde, bu konuda daha verici (affedici) olmalıyım- ne de olsa bundan STK projeleri faydalanacak!

“Taklit, yapcılığın en samimi şeklidir"….” Oscar Wilde

B1G1 ile Go Team aktivitelerinin kombinasyonundan, Go Give doğmuş bulunmaktadır. Go Give 'de, katılımcılar belirli bir alanda, mümkün olan en fazla kontrol noktasındaki sorunu çözmeye çalışmaktadırlar. Bunlar içinde, fotoğraf görevleri, video görevleri ve daha çok farklı görevler bulunmaktadır! Buradaki en heyecan verici konu, her bir görevin bir B1G1 projesine bağlı olmasıdır, yani ekipler bağış yapmak üzere bir projeyi seçmekte ve görev sona erdiğinde de, çok sayıdaki B1G1 projesinden birinde etkileri olmaktadır.

The why Go Team - Go Give etkinlikleri aslında

Go Teameğlenceli ve kapsayıcı deneyime dayalı öğrenme araçlarıdır. Hep bireyler hem de ekipler açısından kalıcı faydaları olduğu kanıtlanmıştır. Katılımcıların, bir takım olarak çalışma becerilerini geliştirirken, aktif olarak katılım sağlamaları ve empati kurmaları gerekmektedir. Go Team, katılımcılardan birden görev üstlenmeyi bırakmalarını, dikkat dağınıklından kaçınmalarını ve ellerindeki göreveodaklanmalarını istemektedir. Başarılı ekipler, gölem yapmakta, birbirlerini dinlemekte, birlikte strateji geliştirmekte ve bunları ekiple etkin bir şekilde paylaşmaktadırlar-ki bunlar mükemmel takım dinamiklerinin temellerini oluşturmaktadır. Birbirinden farklı bir çok dilin konuşulduğu ve sosyo kültürel farklılıkların olduğu dünyanın her yerine yayılmış ofisleriyle faaliyet gösteren Catalyst Global, bireylerin ve organizasyonların hayatlarına bir değişiklik kazandıracak etkili ekip kurma programlarının gücüne olan inançla bir araya gelmiş tutkulu bir topluluktur.

Halen 2 haftamız olmasına rağmen, şimdiden çok bir şekilde çalışıyoruz

Gerçekleştirilecek olan bu ilkglobal Go Give etkinliğnden heyecan duyuyoruz. Evet, müşterilerimizin her gün deneyimlediğini izlediğimiz bu eğlenceye katılmak istiyoruz, ancak bundan çok daha ötesi var. Bağış yapmak suretiyle ne kadar insana pozitif anlamda bir katkımız olacağı düşüncesi çok heyecan verici.

Yani şunu düşünün, 12 Aralık sabahı uyandığınızda, dünyanın herhangi bir yerinde, sizin ekip kurma etkinliği ürününüzü alan insanların, eğlenceli vakit geçirdiğini ve bağış yapmanı keyfine vardıklarını bileceksiniz.

Sosyla medyada #GoGiveLikeUs  üzerinden etkinliklerimizi takip ediniz

Daha sonrasında, ekibinizin bu bağış keyfini nasıl deneyimleyebileceğini düşününüz. Go Give ile birlikte. Book a Go Give organizasyonunuzun bir sonraki ekip kurma etkinliğidir.

Kaynaklar

Aknin, L.B., Dunn, E.W., Sandstrom, G.M. and Norton, M.I. (2013). Sosyal bağlar, iyi eylemleri iyi duygulara çevirebilir mi?Uluslararası Mutluluk ve Gelişim Dergisi, 1(2), pp. 155-171. DOI: 10.1504/IJHD.2013.055643

Batson, Daniel C. “Alturizm ve Toplum Yanlısı Davranış.” Sosyal Psikoloji El Kitabı, 4th ed., edited by Daniel T. Gilbert, Susan T. Fiske, and Gardner Lindzey. New York: Oxford University Press, 1998. ISBN: 0195213769.

Nancy E., Fabes R., “Çocukların Toplum Yanlısı Davranışa yatkınlığının, Duygusallık, Kurallar ve Sosyal İşlevsellikle İlişkisi”(1996), Nebraska Üniversitesi, psikoloji Departmanı, Lincoln.

Sadler D, Lloyd S., (2007), Neo-liberal kurumların sosyal sorumluluğu: Kurumsal vatandaşlığın ekonomi politiği, Liverpool Üniversitesi, Coğrafya Bölümü.

Esther Daniel

Catalyst Global Ortak Katılım Stratejisi Başkanı

Catalyst Global'de ağ ortağı katılım stratejileri kullanarak kurumsal etkinliği sağlamaktan sorumludur.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar