Büyük bir lider olmak için hangi yetenekler gereklidir

3 Şub 2020 tarihinde Esther Daniel tarafından yayınlanmıştır.

Liderlik, bir grup insana veya organizasyona rehberlik etme eylemidir. İnsanları, kapsayıcı bir hedefe ulaşmada tam potansiyellerine ulaşmaları için motive etme ve donatmaktır.

"İyi iş liderleri bir vizyon yaratır, vizyonu ifade eder, tutkuyla vizyona sahip çıkar ve durmaksızın onu tamamlamaya yönlendirir." - Jack Welch

Liderler "büyük resmi" görürler. Vizyon, nihai sonuçlara ulaşmak için neyin kritik ve önemli olduğuna odaklanmaya ve bunları korumaya liderlik eder.

Liderler düşüncelerinde yaratıcı ve yenilikçidirler, her şeyi etraflı bir şekilde görür ve benzersiz fikirler üretirler. Bunu derin düşünmek için zaman ayırarak yaparlar. Önyargıları küçümsemek ve bir soruna merak ve çocuksu sorularla yaklaşmak. Yapısal siloları tanımlayan ve parçalayan bir strateji geliştirmek için zaman ayırırlar. Bununla birlikte, düşüncelerinde katı değildirler ve koşullar değiştiğinde çevik ve değişime açık kalırlar. Kilit paydaşların görüşlerine değer verir ve tavsiyelerini dinlerler. Ancak nihayetinde nesnel ve tarafsız olarak seçimler yaparlar.

Bir lider, bir strateji ve vizyonunu gerçekleştirmek için bir yol üzerinde karara vardığında güvenle çalışır. Liderler, karar vermek için hareket etme ve harekete geçme cesaretine sahiptirler. Vizyonunu gerekçelerini belirleyerek ve ortak bir amaç duygusunu besleyerek net bir şekilde iletirler. Hedefler koyarlar ve ekiplerin öncelikleri konusunda net olmasını sağlarlar. Grubun üyeleri, liderlerinin kararlarında ve iddialarında emin olduğunu algıladıklarında, onu desteklemek için motive olurlar.

clear communication

"Bir liderin kalitesi kendileri için belirlediği standartlara yansır. "- Ray Kroc

Büyük liderler kendilerini bilirler. Kim oldukları ve neye inandıkları ile ilgili bağlantı kurmak için zaman ayırırlar. Tutkulu ve azimlidirler. Kriz zamanlarında, liderler yüksek düzeyde duygusal zekaya ihtiyaç duyarlar ve içgüdüye göre hareket etmelidirler. Sosyal farkındalıkları ve açık iletişimleri, büyük liderleri çatışmayı yönetme ve çözmede başarılı kılar. Sonuçta esneklikleri ve olumlu tutumları ekiplerine örnek olur.

"Liderliğin üstün kalitesi bütünlüktür. "- Dwight D. Eisenhower

Başkalarına ellerinden gelenin en iyisini yapma konusunda ilham vermek ve onları etkilemek için liderlerin tartışılmaz bir dürüstlüğe sahip olması gerekir. Lider dürüst olmalı, temel değerlerine bağlı kalmalıdır. Liderler örnek olur ve eylemlerinden sorumludurlar.

Büyük liderler, ekiplerini tanımanın değerini bilirler. Güçlü ve zayıf yanlarını bilerek, gruplarındaki her bireyin bilgisini geliştirirler. Her bir bireyi dinler ve en iyi perormanslarını göstermelerinde rehberlik ederek etkili iletişimlerini geliştirirler. Onların bugüne olan duyarlılıkları, şefkat, nezaket ve empati ile hareket etmelerini sağlar.

Liderler, insanların kendilerinden ne beklendiğini bildikleri, güçlü yönleriyle oynayabilecekleri ve çabaları ile tanınabilecekleri bir güven ortamı yaratırlar. Güvenli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı geliştirerek akıllıca risk almayı teşvik edebilirler.

leading the way

Liderlik yetenekleri için Ekip Kurma aktiviteleri

Büyük liderler, ekiplerini tipik bir çalışma ortamı dışında tanımak için fırsatlar yaratırlar. Uzak ekiplerin liderleri de ellerinden geldiğince ekipleriyle yüz yüze gelmek için kendi fırsatlarını oluştururlar.

Ekip kurma aktiviteleri, bir liderin takımlarını tanıması için ideal bir yoldur. Her takım üyesinin güçlü yönlerini göstermesini sağlayan Quickfire'ı deneyin. Alternatif olarak, eğlenceli, ilgi çekici problem çözme oyun olan Beat the Box veya sanal gerçeklik oyunu olan The Infinite Loop takım dinamiklerini ön plana çıkarır ve takımların normal, şiddetli olmalarına ve nihayetinde performans göstermelerine olanak tanır!

Ekiplerinde liderlik becerileri geliştirmek isteyenler için, oyunlaştırma yönteminin katılımcıların öğrenmeyi daha kısa sürede ve kalıcı sonuçlarla deneyimlemelerini sağladığı kanıtlanmıştır. Böyle bir liderlik ekip kurma aktivitesi, katılımcıların Everest Dağı'nın zirvesine çıkmak için bir keşif gezisi heyetini yönlendirmede uyumlu bir ekip olarak çalışmayı öğrenmeleri gereken Peak Performance'dir.

Mevcut ekip kurma aktivitelerimizi buradan keşfedin veya personeliniz için mükemmel bir ekip kurma aktivitesi düzenlemenize yardımcı olmaktan mutluluk duyacak olan dost ekibimizle iletişime geçin.

Esther Daniel

Catalyst Global Ortak Katılım Stratejisi Başkanı

Catalyst Global'de ağ ortağı katılım stratejileri kullanarak kurumsal etkinliği sağlamaktan sorumludur.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar