playing games teaches team work

Oyun Oynamak Ekip Çalışmasını Nasıl Geliştirir

27 May 2019 tarihinde Darius Lomsargis tarafından yayınlanmıştır.

İnovasyon, girişimcilik, yaratıcılık, çapraz fonksiyonel işbirliği, pratik liderlik ve diğer tüm kelimeleri duymaktan sıkıldık, çünkü bu harika ve kesinlikle “mükemmel” şirketlerin işleyişi - iddiaya gireriz bunlar hala sizi aştığını düşündüğünüz şeyler.

Sahip olduğunuz sınırlı kaynakları, etrafınızdaki motivasyonsuz ve uyumsuz insanları, ulaşılamayan hedefleri veya yenilmez rakipleri suçlayabilirsiniz. Ancak büyük olasılıkla, bunu nasıl başaracağınızı, sadece kendinizin değil, tüm ekibinizin yaklaşımını nasıl değiştireceğinizi bilmiyorsunuz. Şikayet etmek ve rahatınızı bozmamak daha kolaydır VEYA son derece sıkı çalışır, ancak gözle görülür sonuçlar elde edemezsiniz. Tabi… bu durumdan kurtulmanın kolay, keyifli ve eğlenceli bir yolu yoksa.

Soruyu cevaplayarak sizin için bu tabuları yıkacağız, çalışmaktan daha eğlenceli ne olabilir? Tabii ki oyun oynamak.

playing games teaches team work

Bilimsel Kanıtı

İnsan beyni o kadar şaşırtıcı ki gerçekliği hayal gücünden ayırt edemez. Belli bir durum sadece kişinin aklında olsa bile, beyin vücudun gerçekmiş gibi tepki göstermesini sağlar.

Bir örnek verecek olursak: okul dönemlerinizi hatırlayın, masanıza oturun ve denklemleri açıklayan matematik öğretmenini dinlediğinizi düşünün. Bir tahtaya tebeşirle bir şeyler yazarken aniden tebeşiri düşürüyor ve tırnağıyla tahtayı çiziyor. Az önce kafanızdaki sinir bozucu sesi duydunuz mu? İçiniz ürperdi mi?

Beyninizdeki nöronlar, tek bir hatıra, belirli bir zihinsel resim tarafından tetiklendi ve vücudunuz bu durumla bağlantı kurdu. Beyninizi kandırmak çok kolaydı, değil mi?

Bu yüzden oyun oynamak iş bağlamında bu kadar güçlüdür. Simülasyon oyunları basit ve unutulan bir aktivite gibi görünebilir, ancak hangi oyunların oynandığı ve nasıl oynandığı önemlidir. oğru oynandığında oyunlar sadece gerçek işe kısa bir mola değil, aynı zamanda daha iyi bir gerçeklik yaratmak için bir araçtır. Yapılan keşifler ve kazanılan beceriler, diğer durumlarda kullanılmak üzere beyninize “kaydedilecektir”.

Hangi oyunlardan bahsediyoruz?

Açıkçası, video oyunlarıdan bahsetmiyoruz, çünkü çoğunlukla bireysel oynanırlar. Popüler Monopoly oyunu da değil, çünkü rekabetçidir ve korku temellidir. Ve, örneğin, en yüksek rakamların yazılı olduğu kartların seçildiği şansla kazanılan oyunlardan da bahsetmiyoruz. EnterTraining türü oyunlardan bahsediyoruz.

EnterTraining, eğitimi ve eğlenceyi birleştiren bir kavramdır (birisi açıklamaya ihtiyaç duyarsa diye). Herhangi bir şirkette olduğu gibi aynı ilkeleri uygular: kaynaklar belirli hedeflere ulaşmak için kullanılır ve ardından ödüllendirilir. Kaynaklar bilgi ve beceridir, hedefler mücadele ve ödül motivasyondur.

Masa oyunları (FreshBiz, Trade Winds gibi), müzikal deneyimler (Orkestra, Crescendo), etkileşimli iş simülasyonları (The Infinite Loop, Peak Performance) ve çok daha fazlası gibi pek çok farklı oyun tabanlı eğitim vardır. Hepsinin ortak yanı, canlı iletişim, rekabetçi görevler, tüm katılımcılar arasında işbirliğini içermesi ve sadece eğlenceli değil, aynı zamanda bir öğrenme deneyimi sunmalarıdır.

Ve en önemli olan şey: burada herkes kazanır. En sonda kalan takım bile. Çünkü burada amaç altın madalya almak değil.

playing games teaches team work

Oyunlar oynamanın amaçları

Bu kulağa abartılı bir ifade gibi gelebilir, özellikle de bu konuda biraz şüpheciyseniz, ancak kanıtlanmıştır: her ne kadar bir seans 2-3 saat sürüyor olsa da ekibinizle böyle oyunlar oynamanın tüm şirket için kalıcı pozitif etkisi vardır. EnterTraining konseptini uygulamanın temel avantajlarından birkaçı:

  1. Her oyunun kendine özgü bir teması vardır, fakat aynı zamanda farklı bir amacı vardır - şirketin ihtiyaçlarına bağlı olarak belirli beceriler geliştirilebilir: stratejik düşünme, problem çözme, müşteri hizmetleri, zaman yönetimi, ağ kurma. Temel olarak, her şey.
  2. Tüm grubu birleştiren bir ekip kurma deneyimidir. Silo zihniyetini (şirketteki bazı bölümlerin aynı şirketteki diğer kişilerle bilgi paylaşmadığı bir zihniyet) yıkar. Eğlenceli ve gayri resmi ortam herkesin rahat bir şekilde dinlenip iletişim kurmasına yardımcı olur.
  3. Müzadeleler karmaşıktır ve bir dizi farklı beceri gerektirir - bu, herkesin bireysel yeteneklerini ortaya çıkarmak ve bunları nasıl birleştireceğinizi bulmak için mükemmel bir yoldur. Ayrıca kendinizin ve birbirinizin çalışma tarzını daha iyi anlamanıza yardımcı olur.
  4. Takım başarısının ana faktörlerinden biri olduğu için iletişimi geliştirir.
  5. Birlikte zorlukların üstesinden gelmek çalışanların katılımını artırır, ortak hedeflere doğru çalışmaya devam etmeleri için ekibe ilham verir ve onları motive eder.

Bu tür oyun temelli öğrenme faaliyetlerinin çok daha fazla yararı var, ancak en önemlisi - seanslar sırasında edinilen tüm bilgiler kelimenin tam anlamıyla hayatınızı değiştirir. Ya da en azından hayata yaklaşımınızı değiştirir.

Dolayısıyla, yeni alışkanlıklar edinme ve yeni beceriler kazanma konusunda hala bireysel veya ekip olarak zorluklar yaşadığınızı hissediyorsanız, beyninizi kandırmanın bir yolu olduğunu unutmayın.

Darius Lomsargis

UPAS Events & Catalyst Baltics'in Kurucusu

EnterTraining programlarının yöneticisi, danışman, girişimci, Baltık Devletleri'ndeki uluslararası Catalyst Global ekip kurma ağının temsilcisi, ŪPAS Events ajansının sahibi.

Tüm maddeler

Tavsiye edilen okumalar